10-kilometersbanan kortas inför 2014

Detta bildspel kräver JavaScript.

UT-milen är 2014 ett sanktionerat lopp och en del i kvalitetssäkringen är att alldeles exakt få till både 5- och 10-kilometersbanan så att de verkligen på metern är så långa som de ska vara. En kväll i februari utrustade sig två tappra män med ett mäthjul och tog sig an långa banan.

Det visade sig, vilket vi nog anat, att rundan varit 220 meter för lång. Inför 2014 kommer banan att kortas lite vid reningsverket, banan går rakt fram på banvallen istället för utmed sjön, och vid stadsparken, här går banan rakt över Parkgatan där gångvägen kommer ned och sedan in höger in i parken mellan lekplatsen och fotbollsplanen. Bankartorna kommer att uppdateras inom kort.

Efter mätning av 5-kilometersbanan återkommer vi med eventuella korrigeringar av denna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s