Individuell start och 100 startplatser

Ulricehamns OK och UT har i rådande situation med Coronaviruset tagit beslut om att UT-milen begränsas till 100 deltagare och avgörs lördagen den 13 juni med individuell start. Endast klasserna Herrar och Damer 10 kilometer genomförs. Mer information här.

Coronasituationen är tuff och alla myndigheters rekommendationer och restriktioner  tas på allra största allvar. Vi har under några veckor sökt efter ett tävlingsupplägg som inte medför någon risk för smittspridning och som klart och tydligt följer de lagar och regler som upprättats kring folksamlingar.

Med ett upplägg på 100 löpare utspridda med två minuters startmellanrum under totalt 3 timmar och 20 minuter tycker vi att vi har hittat rätt. Vi genomför ett tävlingsarrangemang med tidtagning där alla löpare tävlar på samma dag på samma villkor. Vi känner att många löpare tränar på och att det finns ett sug att springa mot klockan och mäta sig med kompisar och konkurrenter. Så länge alla tar eget ansvar och enbart springer om man är helt frisk ser vi inga risker med att genomföra loppet. Vi uppmuntrar till gott flås och löparglädje och ber alla följa de anvisningar som finns i inbjudan och PM, bland annat om att inte komma för tidigt till din start och inte hänga kvar vid målet efter målgång. Vi tror att det behövs små motiverande guldkorn när mycket annat blir helt inställt.

UT-milen genomförs på den nya banan i Lassalyckanskogen men endast över 10 kilometer. Alla som anmält sig på 10 kilometer före den 20 april har valet att ha kvar sin startplats eller avanmäla sig och få startavgiften tillbaka. Du som vill avanmäla dig mailar till info@ulricehamnsok.se. Alla som anmält sig på 5 eller 2,5 kilometer får startavgiften tillbaka automatiskt.

Vi stänger möjligheten till anmälan då de 100 startplatserna är uppbokade. Efter det skulle det kunna dyka upp någon ströplats om någon av de tidigare anmälda avanmäler sig. Håll utkik med jämna mellanrum på utmilen.com. Arrangören upprättar ingen reservlista.

Det finns ingen möjlighet till avanmälan för de som anmäler sig efter den 20 april. Blir du sjuk eller får förhinder kan du själv överlåta startplatsen till annan löpare. Ev namnbyte anges i samband med att Sportidentpinnen för tidtagning hämtas ut före start.

Vi följer kontinuerligt utvecklingen av Coronasituationen och om utvecklingen blir sådan att det är omöjligt att genomföra tävlingen så kan den komma att ställas in med kort varsel. Alla anmälningsavgifter betalas då tillbaka.

Den nya inbjudan med all information om tävlingen finns här.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s