Inbjudan

Inbjudan UT-milen 2020

Bakgrund: 2020 är det nionde året för UT-milen. UT-milen har under åtta år varit ett säkert vårtecken i Ulricehamns centrum. Ny flyttar UT-milen till Lassalyckan. Vi kallar konceptet för ”Easy Trail” och det betyder skogslöpning på löpvänliga stigar som passar alla typer av löpare.

Då Corona-situationen gjort läget osäkert under hela våren och inför sommaren har arrangerande Ulricehamns OK och UT den 20 april tagit beslutet att genomföra UT-milen med individuell start och endast över 10 kilometer. Information om upplägget finns i nedanstående uppdaterade inbjudan.

Tävlingsdag: Lördagen den 13 juni 2020.

Tävlingscentrum: Torget i Lassalyckans friluftsområde, 500 meter från Lassalyckans skidstadion.

Deltagargeografi: Folkhälsomyndighetens skarpa avrådan från längre resor som inte är nödvändiga ska beaktas. Som arrangörer uppmuntrar vi deltagare från närområdet (inom cirkeln Falköping-Jönköping-Tranemo-Borås) och hoppas att mer långväga deltagare vill komma och springa 2021 istället.

Parkering: Lassalyckans ordinarie parkeringar. Följ snitsel och parkeringsvakternas vägvisningar från parkeringen till tävlingscentrum.

Starttider
Individuell lottad start mellan klockan 10.00 och 13.20. En startande varannan minut.

Klasser (anmälningsavgift inom parentes)
Herrar 10km (250 kronor)
Damer 10km (250 kronor)
I alla anmälningsavgifter ingår det ett presentkort på mat vid matställe i Ulricehamn. Detta presentkort behöver inte utnyttjas samma dag som tävlingen.
OBS: Det finns inte tävlingsklass och motionsklass, en klass för alla och denna benämns motionsklass. Tävlingen är inte indelad i åldersklasser.

Anmälan: Ordinarie anmälan ska vara arrangören tillhanda senast tisdagen den 2 juni via formulär på http://www.utmilen.com. OBS: Anmälan är inte giltig förrän anmälningsavgiften är registrerad på UT-milens Swishnummer, 123 259 46 95, eller bankgiro, 827-8327 (Ulricehamns OK).
Anmälan stänger när 100 deltagare har anmält sig.
Ingen möjlighet till efteranmälan på plats.

Banor: Alla banor går på löpvänliga stigar i Lassalyckans friluftsområde. Banskiss finns på UT-milens sajt.

Tidtagning: Tiden tas med Sportident orienteringsbricka. Alla löpare utrustas med ett elektroniskt chip som bärs runt ett finger eller i handen.

Kom – Spring – Åk hem: Upplägget med två minuters startmellanrum säkerställer att det inte blir för mycket folk på liten yta vid start och mål. Vi uppmanar här till stort eget ansvar. Kom inte tidigare än 20-25 minuter före din egen starttid, stanna inte längre än 10 minuter efter det att du gått i mål.

Publik: Vi rekommenderar att publik inte samlas vid start och mål vid Torget. Sprid istället ut er någonstans utmed banan om ni vill heja på en eller flera deltagare.

Ica Tornets knattelopp: Knatteloppet utgår.

Dusch och omklädning: Av smittsskyddsskäl rekommenderar vi alla deltagare att duscha hemma.

PM och information: Här på utmilen.com veckan före tävling. Startlista med exakt starttid för respektive deltagare presenteras på hemsidan.

Inställd tävling: Situationen kring Coronaviruset följs noggrant under maj och juni. Vid en situation när det inte går att genomföra tävlingen ställs den in. Detta kan ske med kort varsel. Alla anmälningsavgifter betalas då tillbaka.

Kontakt: I första hand svarar arrangören via utmilen@gmail.com. Övriga frågor hänvisas till tävlingsledare Lars Eriksson på telefon 070-456 77 30.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s