PM och startlista

Startlista

Här finns startlistan för UT-milen 2017. (Efteranmälan kan göras på tävlingsdagen i Grodparken)

PM UT-milen 2017

Tävlingsdag: Lördagen 22 april

Start och mål
I Grodparken i Ulricehamns centrum. Grodparken ligger vid Norra och Södra Kullagatan i anslutning till Hotell Bogesund.

Parkering
Det kan bli ont om parkering i Ulricehamns centrum på tävlingsdagen. Arrangörernas rekommendation är parkeringarna vid Hamnen och Åsunda Sjöstad samt grusparkeringar vid Rasks såg och motor på Bronäsområdet samt vid reningsverket i Ulricehamn. Parkeringsytor finns även på Marknadsplatsen. Ulricehamnare – lämna gärna bilen hemma.

Klasser och starttider
Hjärngympa 5km 13.15
Grodsprånget     13.30
Pojkar 2,5 km     14.00
Flickor 2,5 km     14.00
Herrar     5 km    14.15
Damer 5 km        14.15
Herrar    10 km    14.30
Damer 10 km      14.30

Herrar som tror sig springa under 40 minuter och damer som tror sig springa under 45 minuter har en särskild startfålla längst fram i 10-km-starten. Respektera avspärrningar vid starten.

Nummerlappar och deltagarkuvert
Alla deltagare ska hämta ut nummerlapp och deltagarkuvert. Deltagarmaterialet kan hämtas på Ulricehamns Tidning torsdagen den 20 april 13.30-19.00 och fredagen den 21 april, 13.30-16.00 samt på tävlingsdagens förmiddag, 10.00-12.30 vid informationstältet i Grodparken. Vi rekommenderar alla som kan att hämta nummerlappar torsdag och fredag. Företag som gjort gruppanmälan får deltagarkuverten sampaketerade.

Efteranmälan
Är endast möjlig på tävlingsdagens morgon mellan 10.30 och 13.00 i informationstältet i Grodparken. Avgiften är 350 kronor för 10 km, 300 kronor för 5 km och 150 kronor för pojk- och flickloppet. Hjärngympaklassen har samma pris som vid föranmälan, 100 kronor. Efteranmälan kan inte göras på UT dagarna före tävling.

Banor
Banorna är markerade med snitselband och pilmarkeringar på vägen. 5-kilometersbanan viker av från 10-kilometersbanan efter cirka 300 meter och sedan efter 3 kilometer. 2,5 km-banan viker av tidigare från banvallen. Tydliga markeringar och funktionärer visar vägen. 10 km-banan har blå kilometerskyltar, 5 km-banan orange. Banorna är kontrollmätta med mäthjul av arrangören, inte av förbundsmätare.
Banan går på några ställen på gator där trafiken inte är avstängd. Följ arrangörens anvisningar och spring i första hand på trottoaren. Banorna är identiska med de banor som användes vid UT-milen 2014-2016. Kartor finns på http://www.utmilen.com

Vätska
Det finns vatten vid passering ca 3 kilometer (både 5-km och 10-km) och vatten och sportdryck efter 6 kilometer på långa banan, vid andra tunneln under Tre rosors väg. Det finns också vatten efter målgång. Ica Kvantum Ulricehamn bjuder på kexchoklad och banan efter målgång.

Tidtagning
Tiden tas med datachip. På nummerlappen sitter chipet fasthäftat och chipet ska appliceras på skon. Information om hur chipet sätts fast finns på baksidan av nummerlappen. Ditt chip är personligt och får inte förväxlas med någon annans. Chipen är av engångskaraktär och samlas inte in. Två mellantidspasseringar finns på 10-km-banan, en före backen vid Skottek och en vid bergspriset. Utmana gärna en kompis på bästa backtid.
OBS: För de fem första i mål avgör passering av mållinjen placering, för alla deltagare gäller nettotid, tid från startlinjen till mållinjen.

Omklädning
Arrangören ordnar ingen omklädning eller dusch. Det finns möjlighet att duscha i Ulricehamns kallbadhus. Biljett hit löses på OK/Q8 nära Grodparken.

Väskförvaring
Väskor och påsar med överdragskläder förvaras i tält bevakat av arrangören. Uthämtning av lämnad väska sker mot uppvisande av nummerlappen.

Toaletter
Toalettvagnar samt pissoar finns i Stureparken intill Grodparken. Det finns även en offentlig toalett vid Marknadsplatsen samt toaletter vid omklädningen.

Prisutdelning
Klockan 16.00 i Grodparken. De tre bästa i alla klasser får pris. Priser lottas också ut i Hjärngympaklassen.

Bergspris
I anslutning till andra vätskekontrollen, efter cirka 6 kilometer, finns ett Bergspris.

Lagtävling
De tre bästa tiderna för löpare anmälda för samma förening eller företag i 10 kilometersloppet räknas. Damklass och herrklass. Pris till vinnande lag.

Resultat
Sätts upp i Grodparken efterhand samt publiceras i UT och på http://www.utmilen.com

Sjukvård
Enklare sjukvård med första hjälpen finns i Grodparken, intill serveringen. Om du eller någon medtävlare blir sjuk eller skadad ute på banan, sök upp en funktionär i gul väst. Alla funktionärer har mobiltelefon.

Sjuk eller skadad?
Inga anmälningar avregistreras och inga anmälningsavgifter betalas tillbaka under den sista veckan inför UT-milen. Namnbyte är inte heller möjligt. Det är farligt att tävla med feber eller halsont. Var aktsam om din hälsa.

Sponsorer och partners
På tävlingsområdet i Grodparken finns våra sponsorer och tävlingspartners. Passa på att besöka dem och se vad de har att erbjuda.

Grodsprånget
UT-milens knattelopp startar 13.30 från Grodparken. 13.30 startar barn 6 år och uppåt och 13.40 startar sedan barn 0-5 år. Banan är 700 meter och går på gågatan. Anmälan i Grodparken, vid serveringen, mellan 10.30 och 13.00. Avgiften för Grodsprånget är 50 kronor och tas bara emot kontant eller via swish. Alla får medalj och banan. Ingen tidtagning.

Huvudfunktionärer
Tävlingsledare: Henrik Erickson – 076 13 30 307
Anmälningar och betalning: Jonas Salén – 070-36 59 553
Mail: utmilen@gmail.com (använd denna i första hand vad gäller frågor om anmälningar, betalningar etc.)

Övrigt
UT-milen är ett av Svenska Friidrottsförbundet sanktionerat lopp. Alla klasser räknas som motionsklasser och då banan inte är kontrollmätt av förbundsmätare kan tiden i UT-milen 2015 inte användas för seedning till andra lopp.

Till sist – visa hänsyn mot andra löpare under loppet och ha en fin tur runt Ulricehamn.

Ulricehamns Orienteringsklubb och Ulricehamns Tidning

 

Annonser

10 thoughts on “PM och startlista

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s