PM och startlista

Startlista UT-milen 2020

 

PM UT-MILEN 2020

Tävlingsdag
Lördagen den 13 juni.

Corona-information
Ingen får komma till tävlingen med minsta symptom för förkylning eller andra typer av luftvägssymptom. Vi arrangerar tävlingen med individuell start och efter principen ”Kom, spring, åk hem”. Arrangören uppmanar alla deltagare att inte komma till målplatsen mer än en halvtimma före sin start och inte samlas i större grupper, varken före start eller efter målgång. Vi ber alla deltagare att inte dröja kvar för länge vid målplatsen.

Den toalettvagn som finns vid målområdet spritas flera gånger under förmiddagen. Funktionär finns på plats för att handha vattentank för flaskpåfyllnad och handtvätt.

Publik bör inte uppehålla sig vid start och mål. Vill du följa en eller flera löpare rekommenderar vi en plats i skogen utmed banan.

Start och mål
På ”Torget” i Lassalyckans friluftsområde, 500 meter från skidstadion. Snitslad väg från dammen vid skidstadion till start och mål. Vi uppmanar alla deltagare att gå den snitslade vägen. Karta med väg från parkering till målet läggs upp på utmilen.com veckan före tävling.

Parkering
De som kommer till tävlingen per bil parkerar på Lassalyckans ordinarie parkeringar. Inga funktionärer bemannar parkeringen.

Klasser
Tävlingen avgörs i två klasser, ingen åldersindelning:
Herrar 10 kilometer
Damer 10 kilometer

Starttider
Individuell start för samtliga deltagare. Alla löpare startar med två minuters startmellanrum mellan klockan 10.00 och 13.20. Damer och herrar är inte separerade vad gäller startordning. Startlista publiceras efter det att anmälan har stängts.

Nummerlappar och deltagarkuvert
Nummerlappar delas ut vid målet. Vi rekommenderar alla att hämta ut sin nummerlapp och därefter värma upp enskilt.

Efteranmälan
Ingen möjlighet till efteranmälan.

Namnbyte
Det finns möjlighet att överlåta sin startplats till annan deltagare. Namnbyte görs vid nummerlappsutdelningen. Avanmälningar och återbetalning av startavgift går inte att göra efter anmälningstidens utgång.

Bana
Banan är markerad med rödvita snitselband. Heldragen snitsel i alla korsningar. Det finns gott om funktionärer utmed banan som visar rätt väg. Karta över banan finns på ww.utmilen.com.

Vätska
Det finns vatten vid passering 5 kilometer och efter målgång. Ingen sportdryck serveras.

Tidtagning
Tiden tas manuellt med tidtagningsprogram. Det är viktigt för tidtagningen att nummerlappen placeras väl synligt på framsidan av överkroppen och att nummerlappen sitter kvar under hela loppet.

Omklädning
Arrangören ordnar ingen omklädning eller dusch. Det finns öppna duschar vid UIF-stugan. Håll avstånd om många duschar samtidigt efter loppet.

Väskförvaring
Väskor och påsar med överdragskläder förvaras i tält bevakat av arrangören. Uthämtning av lämnad väska sker mot uppvisande av nummerlappen.

Toaletter
Toalettvagn finns vid målet. Tvätta händerna både före och efter toalettbesök.

Hamburgare
Alla deltagare får ett presentkort värt 100 kronor att nyttja på Torgstallet, på Stora Torget, i Ulricehamn. Presentkortet måste nyttjas inom två veckor från tävlingsdagen. Torgstallet har öppet till klockan 16 på tävlingsdagen. Take away är möjligt. Alla deltagare får presentkortet vid målgång.

Resultat
Resultat finns live under tävlingen via www.utmilen.com

Huvudfunktionärer
Tävlingsledare: Lars Eriksson – 070-456 77 30
Anmälningar och betalning: Jonas Salén – 070-36 59 553
Mail: utmilen@gmail.com (använd denna i första hand vad gäller frågor om anmälningar, betalningar etc.)

Övrigt
UT-milen är ett motionslopp i kategorin trail. Då traillöpning varken ingår i Svenska Friidrottsförbundet eller Svenska Orienteringsförbundet gäller inte idrottsförsäkringar för deltagare. Allt deltagande sker på egen risk.

Välkomna och lycka till
Ulricehamns Orienteringsklubb och Ulricehamns Tidning

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s